Ibiza

Wij besloten in het najaar van 2023 met de familie een reis te maken naar Ibiza. Dit is een plaats waar mijn schoonouders heel graag komen en we wilden dit zelf ook wel eens beleven. Ibiza leek ons ook een ideale bestemming voor een reis met kleine kinderen.

 

We vlogen vanuit Antwerpen met de ochtendvlucht richting Ibiza. Een ochtendvlucht heeft het voordeel dat je vroeg op je bestemming bent en je nog heel de dag voor je hebt. Het was de eerste keer vliegen voor de kinderen maar ze hebben dat super goed gedaan, blijft toch altijd een beetje spannend afwachten. Bij aankomst hadden we een huurauto voorzien om ons te kunnen verplaatsen naar het hotel en andere plekken waar we misschien heen wilden. Je kan in Ibiza ook kiezen voor een taxi maar dan is je vrijheid toch minder groot. Het openbaar vervoer is minder aan te raden vanwege de weinige frequentie op bepaalde tijdstippen van de dag.

 

We kozen ervoor onze eerste dag te genieten van het hotel en lekker te rusten. Met de kinderen hadden we een all-in hotel uitgezocht met ons privézwembad zodat we op moment dat onze dochter haar dutje moest doen toch nog konden genieten van de zon. Het hotel welke wij hadden gekozen had uiteraard ook een publiek zwembad & een speeltuin voor verdere entertainment. Nadat iedereen opgefrist was besloten we een wandeling te maken naar de kleine havenstad van Santa Eularia. We hadden dit gedaan op het warmste moment van de dag wat niet zo slim was want iedereen was aan het puffen van de hitte (ook in oktober was het nog heel warm) maar we hebben wel genoten van wat dit kleine havenstadje te bieden heeft.

 

De volgende dag besloten we richting een lokale hippiemarkt te rijden. Dit is een klein (of groot) lokaal marktje waar veelal lokale producten van Ibiza worden verkocht van kleding tot huisdecoratie. Hier kan je ook gezellig iets drinken of eten. Heel gezellig om door te snuisteren. (Let op! niet zo handig met buggy’s vanwege kiezeltjes). Na dit bezoek reden we door naar één van de vele baaitjes die Ibiza te bieden heeft om daar te genieten van een drankje in een lokale bar en onze voeten even in de zee te steken. Iets wat onze dochter heel leuk vindt. De rest van de middag hebben we genoten van de rust in ons hotel.

 

Ibiza City besloten we om zondagavond te bezoeken. In de avond geeft dit toch een leuke sfeer met alle lichtjes. We vonden een parking dichtbij het centrum en konden van daaruit verder slenteren door de kleine straten van de stad. Om ons bezoek af te sluiten genoten we nog een heerlijke mojito in een zomerbar aan de haven.

 

Het was een kort bezoek aan Ibiza maar we begrijpen nu zeker waarom dit één van de favoriete plekken is van de familie. Ibiza heeft zoveel meer te bieden dan enkel de discotheken waarover je zoveel hoort praten. Hier komen wij zeker nog eens terug en dan zeker wat langer!