Cruisereis Dubai-Abu Dhabi-Qatar

De eerste cruise voor mijn man maar voor mij al de zoveel en I still love it!
Mijn partner was hier eerst niet zo enthousiast over want net zoals zovelen dacht hij dat een cruise niks voor hem ging zijn maar het tegendeel is bewezen.

 

Ik koos ervoor om voor zijn eerste cruise niet al te ver te reizen. Dubai is maar 6 uur vliegen dus je bent er zo. Met MSC Cruises kunnen er mooie pakketten geboekt worden met rechtstreekse vluchten vanuit Brussel op Dubai met Emirates, een ideaal begin van deze vakantie. Bij aankomst in Dubai wordt dan door MSC Cruises een transfer voorzien naar het cruiseschip waar je dan ook meteen kan inchecken. De vlucht vanuit Brussel was een nachtvlucht waardoor we wel vroeg aankwamen maar dit was geen probleem. Onze kajuit was nog niet klaar maar we konden al wel genieten van alles wat het schip te bieden heeft, van een ontbijt tot een lekker drankje aan het zwembad of in de welness. Tip! Neem zeker een klein koffertje mee met korte kleding & zwemgerij om je even op te frissen na de nachtvlucht.

Het schip zou pas de volgende dag vertrekken vanuit Dubai dus we hadden ook nog de kans (na een kort dutje) om Dubai zelf te ontdekken en te verkennen. Het schip ligt dicht tegen het centrum aan dus ideaal om een taxi te nemen die met tientallen op je staan te wachten aan de kade.
We kozen ervoor om één van de bekendste bezienswaardigheden van Dubai te bezoeken namelijk de wolkenkrabber de Burj Kalifa. Houdt hierbij wel rekening dat je best op voorhand een ticket reserveert om de lange wachtrijen te vermijden (je kan hiervoor uiteraard ook kiezen om een excursie via de rederij te boeken). Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over de stad dus zeker de moeite waard om deze trekpleister op te nemen in je bezoek aan Dubai. Uiteraard mocht het gigantisch winkelcomplex van Dubai ook niet ontbreken aan Dubai. Een extreem veelzijdig complex met winkels maar ook een 5* restaurant, het grootste aquarium ter wereld & de grootste schoenenwinkel ter wereld. Wij kozen ervoor om na deze indrukken terug te keren naar het schip & te genieten van de avond aan boord met een heerlijk diner in het restaurant.

 

Terug aan boord van het schip was onze kajuit klaar en konden we ons klaarmaken voor het avonddiner. Wij kiezen steeds voor een balkonkajuit zodat we ook ’s avonds rustig op ons balkon kunnen genieten van het geluid van de zee en ’s morgens kunnen opstaan met het prachtige uitzicht maar uiteraard kan je ook kiezen voor een binnen- of een buitenkajuiten en genieten van de uitzichten op de buitendekken van het schip.

Voor het avondeten kozen we ervoor om te eten in het inbegrepen à la carte restaurant. Je kan steeds vragen voor een tafel voor 2 en afhankelijk van beschikbaarheid zal je deze ook toegewezen krijgen maar wij hadden een gezamenlijke tafel met andere Belgen en dit stoorde ons absoluut niet. We hadden een aangenaam gezelschap en konden goed praten en lachen. Je kan ook steeds diner in het buffetrestaurant maar voor ’s avonds is het toch leuker om te kiezen voor het à la carte restaurant. Het buffetrestaurant is toch altijd net iets drukker wat ideaal is voor ’s middags voor een snelle hap.

Een aanrader op een cruiseschip is om zeker ’s avonds te gaan kijken naar de prachtige shows die plaatsvinden in het theater aan boord. Elke avond draait deze show rond een ander thema. Let hierbij wel op dat aan boord van sommige schepen je hiervoor een tijdstip moet reserveren.

 

Aangekomen in Abu Dhabi is een bezoek aan de grootste moskee in de UAE ‘Sjeik Zayed’ een echte aanrader. Deze prachtige witte moskee is gigantische en impressionant. Houdt er rekening mee dat je hierbij wel moet voldoen aan de regels van hun cultuur wat inhoudt om niet met short of topje binnen te gaan, ook de vrouwen dienen hun haar te bedekken. Mocht je niks bij de hand hebben, wordt er door de moskee wel iets voorzien (deze gewaden zijn heel proper). Je mag zo goed als vrij rondlopen en alle plekken van de moskee bezichtigen. Dit kan zowel begeleid als individueel (ook hier kan je ervoor kiezen dit bezoek via de rederij te boeken). Wij hadden vanuit de cruiseterminal een taxi genomen richting de moskee. Deze chauffeur was enorm vriendelijk en heeft ons na het bezoek nog naar verschillende plekken in Abu Dhabi gebracht zoals het exclusieve Emirates Palaca Hotel (zonder boeking kom je hier wel niet binnen maar langs buiten is dit ook al heel impressionant). Wij hadden een heel aangename en eerlijke chauffeur maar let op dat je dit op voorhand goed afspreekt.

 

Een laatste stop tijdens deze cruise was Qatar, ook wel het Venetië van de UAE genoemd. Wij hebben er hier echter voor gekozen om een jeepsafari te maken door de woestijn en een bezoek te brengen aan een kamelenboerderij. Deze uitstap hadden we geboekt via de rederij. Een excursie boeken via de rederij geeft het voordeel dat je zeker bent op tijd terug te zijn en ook alles is geregeld. In een onbekend land kan dit wel soms aangenaam zijn als alles voor jou geregeld is. Kijk steeds zeker naar het aanbod van de rederij en dan kan je nog een keuze maken om het zelf te doen of via de rederij.

 

Aan boord hebben we tijdens de cruise genoten van alles wat het schip te bieden heeft. Van lekker eten, de prachtige shows en natuurlijk het zwembad om verfrissing op te zoeken maar ook om in alle rust een boek te lezen met een lekker drankje erbij.

 

Doordat we de bezoeken van deze prachtige landen kunnen combineren met alles wat het schip ons te bieden heeft, maakt dat dit voor ons de ultieme reiscombinatie is. Ik overtuig je graag ook om een cruise te maken en je dit zelf te laten ervaren.